Rajaa hakua
Piilota rajaukset
TH00CI06-3003
Lisätiedot kurssista löytyvät Itslearning oppimisalustalta. Kurssin aikana viestintään käytetään myös sähköpostia.
2081326-3007
HUOM. EDELTÄVYYSEHTO: Markkinoinnin perusopinnot ja Markkinointiviestinnän perusopinnot
2081325-3007
ItsLearning ja sähköposti
HUOM! EDELTÄVYYSEHTO: Markkinoinnin perusteet ja Markkinointiviestinnän perusteet, Kampanjasuunnittelun perusteet
TH00CI18-3003
Sähköposti johannes.a.halttu@turkuamk.fi
kurssia koskeva viestintä kurssin itslearning -sivulla
KU00BT13-3004
Opintojaksolle voi osallistua median muidenkin erikoistumisalojen opiskelijat, kiintiö 5 paikkaa.
KU00CO26-3001
Jaksolla hyödynnetään ITS-oppimisalustaa soveltuvilta osin.
KU00BY99-3004
TOIMITUSPALAVERI
Toimituspalaveri on jokaisen journalistisen toimituksen keskeisimpiä ideointi- ja suunnittelukokouksia. Hyvässä toimituspalaverissa jokainen toimittaja tuo omia ideoita ja osallistuu muidenkin ideoiden sparraamiseen. Pyritään luovaan journalistiseen yhteisajatteluun.
Toimituspalaveriin opiskelija tuo valmistellun juttuideansa, jonka suunnittelussa hän on jo tehnyt alustavaa journalistista tiedonhankintaa. Tiedonhankinnassaan opiskelijan tulee noudattaa Itslearningissa olevia tiedonhankinnan ohjeita ja vaatimuksia sekä Journalistin ohjeita. Opiskelija valmistautuu toimituspalaveriin perjantain yhteisessä tapaamisessa ja saa siellä apua ja kritiikkiä oman toimitusryhmänsä opiskelijoilta.
Toimituspalaverissa jokaisen jutuntekijän tulee esittää juttuideansa pääkysymys/pääkysymykset. Hänen tulee myös osata kertoa juttuaiheensa pääfaktat ja lähteet. Toimituspalaverissa jokainen jutuntekijä esittelee aiheensa, minkä jälkeen keskustellaan ja ideoidaan yhteisesti. Päämäärä on, että toimituspalaverikäsittelyn jälkeen jutuntekijällä olisi terävämpi ja kirkkaampi ajatus juttunsa sisällöstä, kärjestä ja esitystavoista.
Opiskelijan juttuideaa, jonka eteen ei ole tehty yllä mainittua journalistista ennakkotiedonhankintaa, ei toimituspalaverissa käsitellä.
__________________________________________________________________________________________
VÄLIPURKU
Välipurun tarkoitus on saada väliaikatietoja työn etenemisestä sekä edelleen terävöittää juttujen journalistista sisältöä. Välipurussa pyritään niin ikään hyödyntämään koko toimituksen journalistista luovuutta ja tietämystä. Välipurkua johtavat toimituspäälliköt yhdessä opettajan kanssa.
Välipurku on pakollinen. Tutka-jutun tiedonhankinta voi, opettajan luvalla, vapauttaa opiskelijan välipurusta.
__________________________________________________________________________________________
TUOTANTO JA JULKAISU
Kukin opiskelija päivittää itse oman juttunsa Tutkan julkaisujärjestelmään. Juttua ei julkaista ennen kuin siihen on opettajalta julkaisulupa.
Jutun julkaisun jälkeen jokainen jutuntekijä markkinoi omaa juttuaan sosiaalisessa mediassa.
___________________________________________________________________________________________
JULKAISUN PURKU
Kun päivän Tutka on julkaistu, julkaisu puretaan toimituksessa. Purun tarkoitus on oppia viikonmittaisesta journalistisessa toimitusprosessista ja mahdollisesti vielä tehdä pienehköjä laadullisia korjauksia. Purkutilannetta johtavat toimituspäälliköt. Purku on pakollinen.
TUTKAN TOIMINTAPERIAATE
Tutka.pro on Turun ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijoiden verkkojulkaisu. Tutka on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita. Tutkan toimituksen työtä ohjaa myös toimittajan työhön liittyvä lainsäädäntö kuten sananvapauslaki sekä alan ammattieettiset hyvät käytännöt.
Tutkan juttujen julkaisulle on aina journalistiset perusteet. Kohderyhmänä ovat opiskeluikäiset nuoret Turun seudulla ja muualla Suomessa, mutta jutuilla pyritään herättelemään laajempaa yhteiskunnallista keskustelua.
Tutka pyrkii kehittämään ja kokeilemaan uudenlaisia journalistisia ilmaisumuotoja ja työtapoja eettisesti ja vastuullisesti. Julkaisemme journalismia sosiaalisessa mediassa, teemme videoita ja podcasteja sekä kokeilemme tekoälyn käyttöä.
Julkaisemme myös yhteistyösisältöä, joka on eritelty journalistisista jutuista omalle Yhteistyöt-välilehdelleen. Yhteistyösisältöjä voidaan tehdä esimerkiksi ulkopuolelta rahoitetuissa hankkeissa. Yhteistyötaho on myös erikseen mainittu jokaisen tällaisen sisällön yhteydessä.
KU00BT19-3004
Opintojaksolle voi osallistua Taideakatemian muidenkin erikoistumisalojen opiskelijat, kiintiö 10 paikkaa.
1001006-3316
Jotta opiskelija voi suorittaa kurssin, tulee hänen suomen kielen taito vastata äidinkielen tasoista kielitaitoa.
Opiskelijalla täytyy olla vähintään C-taitotaso tai lukiokirjoituksissa vähintään M-arvosana.
Jos suomi ei ole sinun äidinkielesi ja olet opiskellut S2-opintoja lukiossa tai ammattikoulussa, voit suorittaa Suomi 5 -opintojakson tai suorittaa SUVI-opinnon myöhemmin opiskelujen aikana.
Laita moi@turkuamk.fi sähköpostia ja kysy, mikä olisi sinulle hyvä kurssivalinta.
Opiskelijalla on vastuu tarkistaa edeltävyysehtojen täyttyminen ennen ilmoittautumista.
Opettajalla on peruste hylätä ilmoittautuminen, jos edeltävyysehdot eivät täyty.